Black Sabbath

Door MsD op donderdag 11 maart 2010 12:23 - Reacties (13)
Categorie: Muziek, Views: 3.432

Waargebeurd, maar in enigzins vertroebelde omstandigheden. Dus het zou kunnen dat sommige dingetjes niet helemaal kloppen, of zelfs onjuist zijn. Maar zo herinner ik me de volgende episode:

Mijn jeugd is allesbehalve chronologisch verlopen. Ik deed dingen die je normaal op je 20e ofzo pas mag doen vanaf mijn 14e. En dingen die ik toen had moeten doen doe ik nu.
Gemiste kansen allom dus. Maar soms is dat zoals dingen gaan, en uteindelijk heb ik daar ook genoegen mee moeten nemen.

Ook mijn muziek is raar gelopen, Ik hing rond bij bandjes die ik pas later zou gaan waarderen. En de basis van veel muziek leerde ik pas later kennen. Led Zeppelin, de Stones, Pink Floyd, The Who en Neil Diamond (waarvoor ik nog steeds een hekel aan mijn moeder heb) zijn er bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn eerste herinnering is een liedje van de Stones. Dus daar kom ik nooit meer vanaf. Geeft niet.

Black Sabbath had ik wel eens gehoord, en vriendjes bralden wel eens wat over Ozzy, maar ik had helemaal geen tijd om me daar mee bezig te houden. Slayer kroop in mijn leven, en dat was ook leuk.

Totdat ik op een soort feestje kwam.

Een raar feestje, dat wel. Ik wist dat het een zuip en blow feest zou worden, daarom was ik er per slot van rekening ook. Beneden was het lekker druk, biertje hier, jointje daar, leuk.
In de keuken stond bier en spacecake. Dat was alles. Dus hap glop weg, de eerste plak. Uurtje wachten en Presto, heerlijk relaxed wegdoezelen bij het geroezemoes van iedereen, incoherente gesprekjes afkappen met vage opmerkingen, en af en toe een nieuw biertje erbij. Kortom, een heel geslaagd feestje.

Nu was er boven ook een feestje aan de gang, maar dat was niks relaxed, keiharde coke en speed. Dat moest wel fout gaan. Toen de eerste ambulance aan de deur kwam om een persoon af te voeren werd het nog afgedaan als een grapje, kan gebeuren en het was toch een watje.
De tweede ging met wat meer rumoer gepaard, na een flinke duikel van de trap, en een compleet verwilderde overdosis hielden de meeste mensen het voor gezien. Rustig aan druppelde het leeg. Boven was er niemand meer, die moesten maar elders feesten.

Beneden was er uiteindelijk een heel relaxed sfeertje ontstaan. De gebeurtenissen van de avond werden nog eens uitgebreid doorgenomen onder het genot van een plakje cake en nog een biertje, kaarsjes op tafel, muziekje aan. Het feestje kon weer doorgaan.

Het grote nadeel van mij en spacecake was de vreetkick. Maar er was niets in huis, behalve die cake. Damn. Maar ja, er moest gegeten worden, hoe dan ook. Drie dikke plakken later was mijn honger gestild. Nu de Dorst nog even lessen. Dus een tig biertjes later was MsD weer helemaal het ventje.

Wat mij niet was verteld, misschien een beetje naïef, was dat die cake naast riante hoeveelheden wiet en hasj ook volgepropt was met paddestoelen. Als ik dat had geweten denk ik niet dat ik er van had genomen, dat was toen echt not-done.

Een uurtje later zat ik aan een tafeltje heen en weer te wiegen. Eigenlijk was ik alleen de schommeling van het huis aan het corrigeren, maar dat mocht niemand weten, stel je voor dat iemand van het huis zou afvallen doordat ik even stopte met corrigeren.

Na een hele tijd had ik het huis stil gekregen, en wankelde ik naar de kamer. Slachtoffer als ik was liep ik langs de cake, Lekker !
In de gang stond bier, Heerlijk !

Iin de kamer gekomen zag ik niemand meer. Ik had gefaald, iedereen was van het huis gevallen, en verdronken. Zachtje kermend kroop ik naar een paar speakers die ik zag, B&W, dat was goed, die had ik ook, en mijn vader ook, dit was veilig.
Er was ook een kaarsje om me aan vast te houden. Dom.

Er verscheen een mooi aura om mijn verbrand handje, maar dat werd steeds feller en feller, en het begon te spreken. 'Je gaat dood als je nu gaat slapen, je gaat dood als je nu gaat slapen, je gaat doooood'

Ik schrok er niet van, ik vond het goed. Iedereen was al dood, laat mij ook maar gaan, en viel met mijn kop tegen de speakers aan.

Een plaatje lag op de pick-up, en het geluid zwol aan.
En kroop in mijn hoofd. En daar zou het blijven. Ik was bang, maar bereid te sterven.

Ik lachte erom. Hier was iemand aan het zingen wat ik was. En de muziek was mij.

Ik ging dood.


Uiteraard ging ik niet echt dood, maar er stierf wel iets in mij. Dat ik zo heftig had getript was niet fijn. Wat wel fijn was dat ik Black Sabbath heb leren kennen zoals ik vond dat het zou moeten.

Met de reünie van Black Sabbath ben ik dus ook gegaan zoals ik vond dat het moest.
Stomdronken. Ruzie met de security, naar buiten gesmeten, via de EHBO weer naar binnen, heel de zaal ondergekotst (letterlijk) en geen fuck meegemaakt van het concert der concerten (?) Maar kotsen terwijl Ozzy, Geezer, Bill en Tony Iron Man spelen blijft een supersensatie ! Geen seconde spijt.

Volgende: papa ? 03-'10 papa ?
Volgende: Lief. 03-'10 Lief.

Reacties


Door Tweakers user BdK9001, donderdag 11 maart 2010 13:15

Wat een toeval, tijdens het lezen van deze blog ligt Volume 4 op de platenspeler :P

Ben alleen niet afgeladen met wiet, paddo's en alcohol. Moet zo nog rijden (en anders was het alsnog wel een beetje vroeg op de dag om daarmee te beginnen :P)

Door Tweakers user Chandd!, donderdag 11 maart 2010 13:43

Wat een toepasselijk lied toen je aan het doodgaan was xD (qua sfeer dan)

En een erg leuk verhaal!
Heb 1 keer spacecake gedaan vond het helemaal geweldig...
Maar ik zie een volgende keer nog niet gebeuren. Misschien als ik m'n verjaardag eens ga vieren xD

Door Tweakers user elmoxx, donderdag 11 maart 2010 14:18

Mooi verhaal, goed te lezen.

Je hebt in 3 dagen tijd al 4 blogposts gedaan, waarvan zeker 2 (maar daar valt over te discussieren natuurlijk) meer dan het lezen waard waren. das een hoge frequentie!

Door Tweakers user C_gozertje, donderdag 11 maart 2010 15:18

Leuk verhaal, ook lekker makkelijk te lezen.

Door Tweakers user Snowmiss, donderdag 11 maart 2010 15:49

Wat een geweldig verhaal! Is zo herkenbaar, alleen deed ik het inderdaad pas vanaf mijn 18e en ben er tien jaar later maar mee gestopt.

Door Tweakers user MsD, donderdag 11 maart 2010 16:19

@elmoxx: dank je wel joh ! Leuk om te horen. Maar dit is inderdaad niet vol te houden, tijd voor wat vage triviale dingetjes, ook leuk !
@BdK9001: Ik was volume 4 aan het luisteren toen ik dit typte :-) Het kan gewoongeen toeval zijn.
Under the Sun. Ook nog eens heerlijk gecovered door Entombed.

Door Tweakers user berendhaan, donderdag 11 maart 2010 16:35

Ook hier draait tijdens het lezen van je artikel Black Sabbath :) wel met James Dio als zanger en niet Ozzy, maar dan nog

Door Tweakers user MsD, donderdag 11 maart 2010 16:37

@berendhaan: da's ja heulemaal geen Black Sabbath ! foei ! Heaven and Hell ! anders krijg je nog ruzie met Ozzy :-)

Door Tweakers user berendhaan, donderdag 11 maart 2010 16:38

@MsD:

Hehe :P Met of zonder Ozzy het blijft vette muziek

Door Tweakers user Faust, donderdag 11 maart 2010 16:54

great read!!!

Door Tweakers user Masterlans, donderdag 11 maart 2010 17:22

"Eigenlijk was ik alleen de schommeling van het huis aan het corrigeren..."

Briljant :)

Toch apart dat zelfs in die toestand je nog doorhebt dat B&W goed spul heeft... :D

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 maart 2010 17:23]


Door Tweakers user jediah, donderdag 11 maart 2010 23:37

Zeg, ga eens meer bloggen !! Het leest zo heerlijk weg :D

Door Tweakers user BdK9001, donderdag 11 maart 2010 23:56

@MsD: creepy... dat nummer luister ik nu :o echt een geniaal album. en ook mn eerste eigen plaat (die mn vader ooit van mn oom gekocht heeft, omdat mn oom geld nodig had :P)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 maart 2010 00:10]


Reageren is niet meer mogelijk