papa ?

Door MsD op vrijdag 12 maart 2010 01:49 - Reacties (13)
Categorie: blabla, Views: 4.428

Zoals gemeld heb ik nu dus twee kinderen. De oudste is net drie, de jongste net drie maanden. Ze schelen een weekje met de verjaardag, dus dat is lekker makkelijk. Gewoon even een andere naam ophangen, andere kinderen uitnodigen, en Voila.
Het standaard meubilair komt toch wel. Een paar vrienden, uiteraard ook met kinderen. Een verdwaalde kennis, meestal vrijgezel. En alle opa's en oma's. En dat is waar ik nu over aan het denken was.

Behalve dat er in ons geval 9 zijn (een van de ouders heeft de nieuwe relatie een update gegeven naar een nog nieuwere, maar de oude nieuwe relatie blijft toch wel in het bestand der grootouders.)(pff) Is er een raar fenomeen gaande. Bij allemaal, eigenlijk.

Hoe de fuck hebben die weirdo's ons eigenlijk levend gehouden ? Echt onbegrijpelijk. En een aantal jeugdtrauma's zijn zeker rechtstreeks te koppelen aan de potentiele doodsangsten die ik heb toen heb uitgestaan.

Ik moet gewoon even denken aan de veiligheids maatregelen die er tegenwoordig uitgaan. Elke auto een airbag per persoon, maxi-cosi's met kreukelzone's. Buggy's met vijfpuntsgordels waar een Formule1 coureur nog moeite mee heeft. Draagzakken met ingebouwde vering zodat het hoofdje echt rechtop blijft.

Al dat was er niet, wij gingen heel erg vroeger in een Simca naar Zuid Frankrijk, gewoon, zo. Een Simca, voor de jongsten onder ons, daar kon je met je blote hand twee simca's uit slaan. Gewoon alles erin mikken, starten en hopen dat je dan in ieder geval de hoek van de straat omkwam.

Wat een kut. Ik zal je vertellen, ik heb hier twee draagzakken liggen, in de ene rolt het mormel alle kanten op, ligt kwijlend tegen me aan te maffen en vind al dat geschud alleen maar aangenaam. De andere draagzak SNAP ik niet eens ! daar zitten wel 8 snoerpunten en klikdingen aan die ALLEMAAL belangrijk zijn. 1 fout en je kind valt dood neer, echt.

Maar daar ging het eigenlijk niet om.

Ik was laatst boodschappen doen, twee kinderen, de ene in een maxi cosi op het stoeltje waar de ander zo graag had willen zitten, dus die maar gewoon in het karretje gemikt, kon hij ook zitten.
En ik smijt de kar vol met alle booschappen, en ik zie mijn kind echt verdwijnen. En hij bleef heel stil, een beetje timide zitten. Hij is wel gewend om heen en weer gesleept te worden, en laat dat allemaal ook toe, maar zoals daar in dat karretje dat hele kleine jongetje zat, en recht voor mijn smoel een heel klein meisje die het allemaal wel spannend vond, en daardoor ook heel stil was.

Ik werd echt een beetje sneu. En dus ook stilletjes.

En toen moest ik dus aan mijn ouders denken.
Ik zag mezelf zo in die kar zitten. En ineens vroeg ik me af hoe mijn ouders dit gedaan zouden hebben? Zouden ze een grapje maken, of juist ook heel stil nadenken over Hun ouders ?

Vroeger toen ik klein was en zielig kon ik naar mijn ouders toe.
Als ik was gevallen en het bloed stroomde, was er altijd wel een papa of mama om of een pleister te pakken of heel cool doodbloedend in de alfa-sud naar de dokter te rijden. (voor de jongsten onder ons, een alfa-sud was een geheim project van de italianen om te kijken hoe snel ijzer kan roesten.)
Als ik ziek was en midden in de nacht alles onderkotste stond er altijd wel een papa of mama bij.
Mijn eerste schoolfeestje werd ik gebracht en gehaald, verliefd tot over mijn oren op het mooiste meisje van de hele school, en godzijdank vroegen mijn ouders dan niks.
De eerste keer helemaal alleen op de fiets naar school, nu weet ik dat ik werd gevolgd. (denk ik, hoop ik)
Mijn vragen over seks werden keurig uitgelegd, en er was bijna altijd wel eten op tafel.

Nu moet ik dit ook allemaal doen. Kan ik dat wel ? Wil ik dit wel, bij wie moet ik NU uithuilen als ik val ? Ik vind dat hele groot worden echt niet zo'n lolletje, af en toe.

Volgens mij is daarom ook Alzheimer uitgevonden, ik weet zeker dat er een paar ouders waren, die net gehoord hadden dat ze opa en oma werden, die dachten: Mooi, worden wij weer kind. Eindelijk verlost van alle (ver)zorgen.

Koester en heb lief.
Groei groot.
Maar niet te snel.


Geluukig zag mijn jongetje dus niet meer dat ik er ook een zak chips bij in gooide. Die hebben we lekker helemaal opgevroten in de auto.

Eind goed, maar nog lang niet alles goed.

Volgende: Leuke trivia.05 03-'10 Leuke trivia.05
Volgende: Black Sabbath 03-'10 Black Sabbath

Reacties


Door Tweakers user opblaashaas, vrijdag 12 maart 2010 10:08

Je blogt heel wat af de laatste tijd. Ga zo door :o
leest weer lekker weg.

Door Tweakers user KaWaReZ, vrijdag 12 maart 2010 10:15

ben dan nog geen vader hier, maar kan me er prima in vinden... de volwassen/ouderlijke rol aannemen

Door Tweakers user DapperDen, vrijdag 12 maart 2010 10:51

voor de jongsten onder ons, een alfa-sud was een geheim project van de italianen om te kijken hoe snel ijzer kan roesten

LOL!!

Door Tweakers user Lennart, vrijdag 12 maart 2010 11:06

Helemaal met je blog eens!

Sinds ik getrouwd ben, verbaas ik me over hoe mijn ouders het deden: energierekening, eten kopen, huishoudgeld etc etc. Daar hebben ze in mijn jeugd me niet echt bewust van gemaakt.

Sinds ik een dochter heb, snap ik mijn ouders veel en veel beter. Al voor de geboorte neem je tig beslissingen. En kijk ik eigenlijk veel meer met schaamte terug op mijn pubertijd ...

Door Tweakers user Sorbo, vrijdag 12 maart 2010 11:06

Het is dat ik geen zin heb om te photoshoppen, anders had ik even een awardje voor meest productieve blogger van de afgelopen tijd in elkaar geknutseld ;)

Leuk stukje, humoristisch geschreven en veel beter leesbaar dan je trivia stukjes!

Het is dat ik geen kudo's kan ge...oh, wacht! Regel dit eens even voor je blogs, dan kan ik je tenminste de kudo's geven die je verdiend hebt ;)

Codecaster's Rate My Blog

Door Tweakers user robrt, vrijdag 12 maart 2010 11:06

Hah, heerlijk stukje over die veiligheidswaanzin. Stél je eens voor dat z'n hoofdje niet kaarsrecht ligt! Poe poe..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 maart 2010 11:08]


Door Tweakers user Lewt, vrijdag 12 maart 2010 12:03

Heerlijk weg gelezen, veel beter dan die trivia meuk, had dan ook niet echt een indruk bij de titel wat ik moest verwachten. De titel mag nog wat pakkender maar je schrijft leuk en boeiend.
Keep Up The Good Work! }:O

Door Tweakers user Snowmiss, vrijdag 12 maart 2010 12:25

Zo herkenbaar.....mijne zijn ruim 4 en bijna 2.

Helemaal leuk als je dan ook nog eens dingen toch (heel veel) anders doet dan opa en oma ;)
Maar het blijft inderdaad bewonderenswaardig wat zij toen met mij (ons) voor elkaar hebben gekregen.

Door Tweakers user -SafaN-, vrijdag 12 maart 2010 12:42

Mijn eerste komt er in oktober (al) aan. Mijn vriendin wouden wel kinderen, maar wel nog iets langer wachten ... niet dus.

Ben nu al half in paniek :)

Door Tweakers user ArnieNFW, vrijdag 12 maart 2010 12:43

Ha! Herkenbaar; ook je zorgen. Maar..... twee keer met je ogen knipperen en ze staan met de spullen klaar om ergens verweg te gaan studeren. Terwijl ik toch ècht dacht dat ze nog tieners waren?
Dus...wel blijven opletten & genieten.
[geheimpje: de pubertijd is echt de leukste tijd; maar niet verder vertellen hoor]

Door Tweakers user Lennart, vrijdag 12 maart 2010 14:41

@Safan ea: toen ik als beginnend papa klungelde in het ziekenhuis, kwam de zuster naast me staan (zo'n oude zuster waarvan je weet dat ze al heel wat kinderen zelf heeft opgevoed) en zei: "..niet bang zijn, het kan niet kapot .."

Door Tweakers user Patriot, zaterdag 13 maart 2010 03:10

Wow!

Ik ben geen fan van je trivia (that is, het onderwerp boeit me echt helemaal niets dus ik heb er bijzonder weinig aan, het principe vind ik wél leuk), maar dit is echt een heel erg mooi stukje. Wat tederheid, een dose humor en véél meer structuur dan in je trivia stukjes.

Ga zó door!

Door Tweakers user Snarfie, vrijdag 9 april 2010 14:02

Geweldig, vooral die simca dat roept herinneringen op. _/-\o_

Reageren is niet meer mogelijk