emancipatie

Door MsD op woensdag 17 maart 2010 23:00 - Reacties (39)
Categorie: blabla, Views: 4.485

Momenteel ben ik huisman. Ik heb mijn baan opgezegd om samen met mijn vrouw te verhuizen. Zij is meer carrierre gericht dan ik. En verdient ook beter dan ik. Ook vind zij het fijn dat er voor twee kinderen wordt gezorgd. En goed ook !
Kortom, bij ons rollen de patronen vanzelf de koker uit. Ik ben keurig lid van c't magazine, zij van de Opzij. Samen de NRC.next, ANWB en nog wat prutblaadjes. Ik kook elke dag en mik de kids in bed, doe de boodschappen en het huishouden, heerlijk relaxed. Ik ben eigenlijk een perfecte huisvrouw :-)
Oh ja, en doe een knal van een verbouwing in mijn vrije uren, er moet hier nog wat geklust worden. En plafonds stucen kan zij dan niet.

Maar alles bij elkaar komt het er op neer dat er bij ons niet naar het man/vrouw patroon wordt gekeken, maar naar de capaciteiten die er zijn. Wie het kan, doet het. punt.

Ik heb eigenlijk altijd geleerd dat dat normaal is. En ook alle lesprogramma's van de overheid vinden dat het zo moet. En de Opzij natuurlijk helemaal. Zelfs onze ministers vinden dat. De watjes.

Maar nu komt er dus een probleem om de hoek kijken.
Want zo normaal is dit helemaal niet, blijkt. Als ik in de supermarkt aankom en meld dat ik de boodschappen doe omdat mijn vrouw hard aan het werk is, krijg ik steevast rare blikken toegeworpen, en zie je de mensen een etiketje op me plakken. Lui, Dom, Homo, Sukkel, Onder de plak, noem het maar op.
Ik stoor me daar niet aan hoor, fuck iedereen denk ik op mijn beurt, en als ik je in een donker steegje tegenkom praten we wel verder :-)
Maar eigenlijk stoort het dus wel.

In een vorige post melde ik iets over eeen verschoonruimte voor baby's, die zijn ALTIJD op de vrouwen wc's. Behalve dus op de boot naar Vlieland. Maar overal in Europa, vrouwen wc's. In Frankrijk (notabene) ben ik wel eentje op de heren wc tegengekomen. En in Duitsland gewoon een aparte ruimte, ook goed.
Kom je dus hier bij de IKEA, of all place's, de emancipatieshop per definitie, zou je denken. No way.
Maar nog erger, ga eens naar een gemeentehuis/provinciehuis of andere overheidsinstelling, en ga daar je kind eens proberen te verschonen zoals je het zou moeten doen. lukt je niet, of pas na veel moeite.
Ik heb het afgeleerd, en doe het gewoon op de balie waar ik dan wordt geholpen. En ik kan je vertellen, ik heb dat nu meer dan 5 keer gedaan, geen enkele (!!) keer een klacht ! Integendeel, alleen maar bemoedigende woorden, en alle gelijk van de wereld.
Doen dus.

Maar het kan nog tenenkrommender.

Emancipatie en het homohuwelijk klinken dicht bij elkaar. Nu ken ik een lesbisch paar. Met kinderwens.
Die zijn DUS getrouwd, keurig volgens het boekje en de wet. Leuk, gezellig enzo. Via een spermabank een zaadje gevonden, ding erin geknutseld, en zwanger.
Na een paar maandjes wachten een mooi jongetje geboren. Leuk, twee mama's ! altijd feest. Maar zo werkt het dus niet hè ! De biologische mama is natuurlijk wel duidelijk, maar haar echtgenote is dus mooi niet OOK mama. Die is zelfs HELEMAAL NIETS !
Echt waar ! je bent dus getrouwd, voor de Nederlandse wet, maar je hebt geen enkel recht op aanspraak van je status als echtgenote ! Zij heeft voor pak 'm beet 1000 € een voogdij-formulier in moeten vullen, anders telde ze helemaal niet mee. En nu nog maar voor de helft. Als haar partner, de bio-mama dood gaat, staat de nep-mama nog steeds met lege handen, op straat. Want in gemeenschap is bij het Homohuwelijk niet helemaal in gemeenschap, dat moet dan eerst een notaris nalopen. Krom.

Echt, dit voelt zo raar. Ik ben dan ook getrouwd, en heb daarmee het recht op en de plicht voor de helft van ONS.
Onze kinderen, ons huis, onze auto. Onze computer.
Ok, sommige dingen moet je een beetje gescheiden van je partner houden, maar de essentie is duidelijk, je deelt. Dat verleent rechten, en dus ook plichten, daar teken je ook voor.
Maar bij homo's dus niet. Die hebben geen rechten, dus ook geen plichten. Een farce noemen we dat ook wel. En nog een dure ook.

Reclame's. Mijn vrouw is dus (per ongeluk, zegt ze) nog lid van Opzij. Wist je dat in dat blad meer reclame's voor zalfjes en diëten staan dan in de fucking VIVA?

Een grote kruidenier in dit land durft het aan om een blaadje vol Allerhande te proppen met geen één niet vrouwgerichte reclame. op de scheermesjes van Gillette na. Maar echte mannen scheren zich niet, dus die telt niet.

De overheid, notabene, is net zo'n fout instituut als het gaat om gelijktrekking van lonen tussen mannen en vrouwen. Mannen verdienen ook daar structureel meer dan vrouwen. De Overheid, die zo poeslief loopt te verkondigen dat loonverschil tussen mannen en vrouwen niet mag bestaan. Dat er verdiend hoort te worden naar competentie en potentie.

Mijn god. Wat een wassen neus.

En ik weet nog goed toen dat paar hier op bezoek kwam met hun kind, dat mijn zoontje zei: Wat zielig, twee mama's.
Hij weet niet half HOE zielig.

Ik ben hier nog niet helemaal klaar mee.

En off-the-record, dat jongetje is dus wel mooi naar MIJ vernoemd. En echt, dat is een dikke eer. Dat kan ik je niet helemaal uitleggen. Maar als ik mensen in elkaar sta te beuken op een fijn Metal-Feestje, om een uurtje of wat later een baby van 1 maand heel teder in bad te doen, en lekker te knuffelen. Dan snap je een beetje de verhoudingen in mij. En dat viel dus op :-)

Volgende keer maar iets over computers, al dat socio-gezwets. yuk. Testosteron willen we. Auto's, Mobieltjes en Computers ! Gro-aargh.

Volgende: rust. 04-'10 rust.
Volgende: De leuke begrafenis 03-'10 De leuke begrafenis

Reacties


Door Tweakers user Tsurany, woensdag 17 maart 2010 23:05

Als ik je in de supermarkt tegenkwam zou ik zeggen mazzelaar! Doe mij ook maar geen carrière maken. Hoewel het me misschien wel zou gaan vervelen al het niets doen. Maar toch, hard werken is niet leuk.

Door Tweakers user DonPr0n, woensdag 17 maart 2010 23:06

Niet slecht bedoeld, maar ik vind je raar. :p

Door Tweakers user MsD, woensdag 17 maart 2010 23:09

Hard werken is wel leuk, en dat doe ik ook. Alleen nu heel even zonder loon. Maar verbouwen is echt wel bikkelen, en dan ook nog papa zijn, valt niet mee hoor. Ik heb het nu echt drukker dan met baan :-) Alleen heb ik me dus nooit druk kunnen maken om een carrierre, ik stel ietsie andere prioriteiten aan een baan. Maar da's een ander verhaal. Heeft iets met burn-outs te maken :-)

Door Tweakers user w_beens, woensdag 17 maart 2010 23:10

Echt, dit voelt zo raar
Dat is het ook :P

't Lijkt me overigens niets om als jongen geboren te worden en dan twee mama's te hebben.

Door Tweakers user Cruz, woensdag 17 maart 2010 23:10

Leuk geschreven blogpost! :D

Nu je het zegt.... frappant ja dat verschoonruimtes altijd in de vrouwentoiletten staan. Was me niet opgevallen!

Door Tweakers user woekele, woensdag 17 maart 2010 23:13

Ach, nog niet lang geleden werden moeders er nog op aangekeken als ze gingen werken terwijl ze kinderen hadden. Nog niet eens zo lang geleden dat ze ontslagen werden als ze kinderen kregen. Of trouwden. Duurt nog wel ff voor het allemaal normaal is...

Door Tweakers user MsD, woensdag 17 maart 2010 23:23

@woekele: idd. en om eens een leuk voorbeeldje te noemen: Niklaus Wirth, de 'uitvinder' van Pascal (de taal) werkte met een vrouw. Weet JIJ haar naam nog ? (zonder google..)
Schrijnend eigenlijk. Ik zie net dat ze geeneens een wikipedia-pagina heeft :-(

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 maart 2010 23:33]


Door Tweakers user AMD1800, woensdag 17 maart 2010 23:29

Een baan voegt iets toe aan je leven. Zowel sociaal gezien als op het gebied van prestaties en het bevestigd krijgen dat je dingen goed kan doen. In dat op zicht zou je wel een baan moeten hebben eigenlijk. Maar dat ga je weer oppakken als het goed is.

Tsja, als ik mijn kind wil verschonen, zou ik zo het vrouwentoilet inlopen. Maar jij weet vast beter dan mij hoe vrouwen daar op reageren. Dat verhaal over in elkaar beuken snap ik niet helemaal, mahgoed... Lijkt me eervol dat er iemand naar je vermoemd wordt.

Door Tweakers user MsD, woensdag 17 maart 2010 23:33

@AMD1800:tuurlijk, maar het voelt raar dat je dan dus ergens naar toe wordt verwezen waar je je hele jeugd niet hebt mogen komen :-)

En een baan komt er absoluut weer aan hoor, eerst even het huis afmaken.

Door jaja, donderdag 18 maart 2010 00:20

ik zie het al; complexje

Door Tweakers user Code-X, donderdag 18 maart 2010 01:16

Rare reacties hierboven wat mij betreft.
Samen met je twee vorige is dit al de derde blogpost die ik met veel interesse en plezier heb gelezen. :)

Door Tim, donderdag 18 maart 2010 07:14

Dus dat kind heeft maar één ouder met de rechten van een biologische ouder? Dát is wel vreemd...

Overigens moest ik erg lachen bij het stukje "Lui, Dom, Homo, Sukkel, Onder de plak". Al kan ik enige verbazing nog wel begrijpen, dat krijg je als je niet mainstream bent... Dat weet ik ook maar al te goed, helaas.

Sterkte met de verbouwing! Jij liever dan ik. ;-)

Door Tweakers user thewizard2006, donderdag 18 maart 2010 07:46

ik ben jaloers :(
Lijkt me ideaal als mijn vriendin meer zou verdienen dan mij (iig zoveel dat ik kan stoppen met werken :P)

btw hier nog een leuke klassieker http://www.youtube.com/watch?v=T0xoKiH8JJM :P

Door Tweakers user ArnieNFW, donderdag 18 maart 2010 07:54

Ha! Leuk stukje.
Wij hebben het precies omgedraaid, maar wel als een zeer bewuste keuze. Dus wij zijn ouderwets. En mijn vrouw lui. Het is nooit goed!!
Ach, weet je. Bij ALLES wat je doet zijn er andere mensen die daar iets negatiefs over vinden.
Als ik rekening moet houden met wat een ander denkt, kan ik niet meer leven. Dus hou ik daar geen rekening mee (inclusief familie; die kunnen er ook wat van). Mn vrouw en ik bepalen hoe ons we ons leven inrichten, en daar voelen wij ons helemaal happy mee.

Wat ik wel altijd deed was de kids verschonen als we buiten de deur waren. Inderdaad is het voor mannen wat karig bedeeld met verschoningsruimtes. Echter ben ik nogal praktisch ingesteld. Ik had een matje in de luiertas zitten waar mn zoontje(s) op konden liggen en in restaurants en ikea gewoon op tafel/grond. Na 3x ben je zo ervaren dat het maar wat luttele minuten kost. Nooit bezwaar van iemand gehad, noch van het bedrijf. Hoeven ze ook niet te doen.

Door Tweakers user Voxyn, donderdag 18 maart 2010 08:23

@thewizard2006 die kerel is de ultieme troll :P

Door Tweakers user Naiki, donderdag 18 maart 2010 08:25

Dit vind ik nou eens echt een interessant post. Ik zelf word binnenkort vader en kan me er wel wat van voorstellen over het verschonen van kinderen. ( Wel wat want het is opkomst bij mij en is er dus nog niet :P)

Toch blijft het bij mij op de ouderwetse manier aangezien ik nu juist de kostwinner ben. Maar ik denk dat ik het zelf ook niet erg zou vinden als huisman. Zolang je ergens een ritme heb, op het werk of thuis gaat het altijd makkelijker naar mijn idee.

Toch kan je zien dat er nog een stempel op staat dat een man hoort te werken en een vrouw thuis bij de kids hoort te zijn, erg slecht voor deze tijd waarin tegenwoordig word verwacht dat ieder gezin twee verdieners heeft.

Door Tweakers user John_Glenn, donderdag 18 maart 2010 08:37

In de meeste dingen die je hier opschrijft deel ik je verontwaardiging helemaal. Maar wat die reclames in de Opzij en de Allerhande betreft: dat is natuurlijk gewoon een eerlijke kwestie van waar voor je geld, als adverteerder.

Als een groot percentage van de Opzijlezers/lezeressen van zalfjes houdt en niet van spoilerpakketten-voor-Opels, dan is die paginaprijs voor een zalfjesmenger dus beter te behappen dan voor de Opelspecialist. Elk groot blad doet volgens mij metingen van de interesses van hun publiek, en dat is dus voor de verkoop van advertenties. Emancipatie wil denk ik zeggen dat we allemaal gelijk zijn, niet dat we allemaal hetzelfde zijn: ik denk dat ik goede kansen heb als ik gok dat je lesbische vrienden meer van zalfjes dan spoiler-kits houden...

Door Tweakers user Warmaster88, donderdag 18 maart 2010 08:47

En alweer een meesterwerk, weer met een hoop plezier gelezen!
in elkaar sta te beuken op een fijn Metal-Feestje
Ik doe met je mee op Elsrock :D

Door Tweakers user MsD, donderdag 18 maart 2010 09:16

@ArnieNFW:poepluiers verschonen op tafeltjes in restaurants, 30 seconden, max. Ik ben daar idd erg bedreven in geraakt. haha. blijft leuk !
@Metalguyver: zet 'm op !
@John_Glenn: ok, ik deel dat, maar 90% van die reclame's zijn juist rolbevestigend, iets waar de Opzij al jaren tegen strijdt. Ik ben van mening dat een blad zijn reclame's ook integer hoort te houden. Juist met reclame's gebeurd dat helemaal niet.
En ach, spoiler-kits. al mijn lesbo kennissen hebben meer met spoilers dan met zalfjes, dus hier gaat het niet helemaal op. Maar dat zegt natuurlijk geen fuck.
@iedereen: Ik werk nu gemiddeld 18 uur per dag, ELKE dag. Huishouden en kinderen valt natuurlijk wel mee, maar ook verbouwen in twee huizen is minder grappig. Ook financiël. Pas na een flinke poos sparen konden we deze constructie doen, is echt niets romantisch aan hoor. pure noodzaak. Maar soms wel erg leuk !
@Warmaster88: dank, ok dan !

oh, en Niklaus Wirth heeft samen met Kathleen Jensen de Pascal User Manual And Report opgesteld. De ISO normering van Pascal als computertaal. Erg belangrijk boekwerkje gebleken. Wirth heeft ooit toegegeven dat Jensen een bijzonder grote rol heeft gepeeld in de hele normering.

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2010 09:37]


Door Tweakers user plankton123, donderdag 18 maart 2010 09:31

Dat verhaal over in elkaar beuken snap ik niet helemaal, mahgoed...
MOSH PIT

Door Tweakers user hans_debruin, donderdag 18 maart 2010 09:48

Er zijn niet voor niets heel veel mensen met de achternaam "Huisman". Waarschijnlijk was het in de tijd van Napoleon ook heel gewoon om huisman te zijn...? Hence de achternaam.
Of misschien was het de wens van veel mensen om huisman te zijn en hebben ze daarom die naam gekozen... :P

Door Rene, donderdag 18 maart 2010 10:11

Respect!!,

Eindelijk iemand die minder gaat werken als de vrouw het meest verdient.
Meestal zie je toch dat als de vrouw meest verdient, zij er nog voor kiest om minder te gaan werken. Terwijl de mannen ook het huishouden wel kunnen doen.

Trouwens leuk geschreven en prettig om te lezen.

Door Tweakers user himlims_, donderdag 18 maart 2010 10:39

Ik zou er direct voor tekenen, huisman ... lijkt me zaaalig

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 18 maart 2010 10:52

@Tsurany
hehe erg goed gesproken als "hard-werkende" student :P
Effetjes een paar kids opvoeden en het huishouden doen is een complete baan, of vind je alle huisvrouwen (inclusief mogelijkerwijze je eigen moeder en oma) luie donders /
Ik bedoel, vergis je niet, als er een "luie donders" categorie bestaat dan mag je jezelf wat geluk aanprijzen want dat is steevast de student :D
Vanaf je afstuderen zal je merken dat het steeds drukker en moeilijker wordt ;)

Door Tweakers user Tha_Butcha, donderdag 18 maart 2010 11:14

ok, ik deel dat, maar 90% van die reclame's zijn juist rolbevestigend, iets waar de Opzij al jaren tegen strijdt. Ik ben van mening dat een blad zijn reclame's ook integer hoort te houden. Juist met reclame's gebeurd dat helemaal niet.
De opzij is dan ook een jankblad. Wat vrouwen betreft valt er helemaal niet zoveel meer te emanciperen. Het enige waar ze nu over lopen te zeuren is, lonen die niet gelijk zijn of dat het zwaar is om en carriere te maken en moeder te zijn.

Tuurlijk is dat zwaar, want dat is de bedoeling niet. Je gaat of carriere maken, of je gaat voor de kids zorgen, dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. En het glazen plafond is ook gelul, alleen vindt de overheid van niet: dus worden er maar posten uitgedeeld aan alleen vrouwen. dat noemen ze positieve discriminatie. Wat ze alleen vergeten, is dat positieve discriminatie ook discriminatie is. Vervang het woordje "vrouw" door bv. "blank" in zo'n advertentie en je hebt de poppen aan het dansen.

Ik snap dan ook niet waarom een vrouw zich laat paaien voor zo'n functie, dan voel je je toch niet serieus genomen. De humor is dan ook dat vrouwen nooit hoort klagen over ladiesnight, maar wel klagen als de man op een date de rekening niet betaald of de deur niet open houdt. Dan gooi je je eigen ruiten toch in?

Door Tweakers user plankton123, donderdag 18 maart 2010 11:18

Ja, positieve discriminatie is gewoon gelul en net zo hard discriminatie als een zwarte weigeren. Zo ben ik bij de politie niet aangenomen omdat, let op, "allochtonen (nieuwe nederlanders :') ) en vrouwen voorrang hebben". Dus een vrouw of allochtoon word eerder aangenomen dan een gewone nederlandse jongen, ook al zou die jongen een betere agent zijn.
Omgekeerde wereld? Nah, "positieve discriminatie, dan klinkt het leuker!

Rot toch op man :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2010 11:19]


Door Tweakers user TIGER79, donderdag 18 maart 2010 11:27

hehe nou dat heb ik toen ook gehad tijdens het aanmelden bij een HTS school :D
Ik kwam net vers uit Italië dus van positieve discriminatie had ik nog nooit gehoord :D
Nou, je had dus wel een bepaalde vooropleiding nodig (met name wiskunde B enz) om bij Technische Informatica te mogen.. Daar voldeed ik ook aan, had een VWO-waardige opleiding gehad in Italië, maar bleek dus dat een aantal andere jongens dus niet met de opleiding mochten beginnen... Vervolgens kwamen er twee allochtonen bij, beide mistten de verplichte vooropleiding-niveau, maar aangezien er in die specifieke opleiding praktisch geen allochtonen aanwezig waren en de school wel als "multicultureel" over wou komen werden zij dus wel toegelaten...
Dat vond ik toen wel erg opvallen en totaal niet eerlijk... Was ik wel gewend van Italië hoor, die oneerlijkheid, viel meestal onder het kopje voortrekkerij/corruptie.... Hier heet het dus alleen anders ;)

Door Tweakers user Mental, donderdag 18 maart 2010 11:41

Dat je geen baan neemt om voor kinderen te zorgen ok, maar een burn-out op deze leeftijd?
Ga eens gauw bij een prater lopen en zo snel mogelijk aan het werk anders blijf je vastroesten in deze 'luiheid'.

Door Tweakers user Tha_Butcha, donderdag 18 maart 2010 12:07

Was ik wel gewend van Italië hoor, die oneerlijkheid, viel meestal onder het kopje voortrekkerij/corruptie.... Hier heet het dus alleen anders
Positieve discriminatie staat haaks op corruptie, omdat de oorsprong komt van politieke correctheid. Blijft in beide gevallen nog steeds kut. In het amerikaans engels heet het "affirmative action"

Door Tweakers user mezstah, donderdag 18 maart 2010 12:22

Ik snap alleen die opzij niet dat is een feministenblad, tilt jou vrouw daar erg aan dat vrouwen gelijk worden behandeld? Vrouwen en mannen zijn gewoon verschillend niks mis mee.
BTW ben wel jaloers zo'n baan als huisman is echt te mooi, wel aan het werk maar toch van alle gemakken voorzien :)

Door Tweakers user wouzy, donderdag 18 maart 2010 12:59

Prachtig hoe op je profiel bij beroep " Iets met gehandicapten." staat :+ ..

Verder ben ik het helemaal met je blogpost eens, mooi geschreven.

Door Tweakers user Joindry, donderdag 18 maart 2010 13:49

@mezstah

vrouwen en mannen zijn verschillend, check
maar er is een verschil tussen een biologisch verschil en een genderverschil. En net categorie twee is waar MsD het over heeft. Deze verschillen zijn cultureel en daar is waar dus het schoentje wringt. Dan gaat het over babyverversplaatsen, glazen plafonds op de werkvloer, seksueel gedrag en dergelijke.

@MsD
Ik ben best verbaasd dergelijke post te vinden zijn op een tweakersite. Ik ben socioloog van studie en doe "iets zonder gehandicapten" als beroep. Dagelijks merk ik dergelijke verschillen die gewoon klakkeloos aanvaard worden op plekken die van zichzelf beweren dat ze geen onderscheid meer maken tussen seksen.
Positieve discriminatie vind inderdaad ook plaats op dit moment, een soort van overcompensatie voor gedane schade. Dit al dan niet zo bedoeld.
Bvb: vrt (belgische nationale tv zender) hanteert speciaal diversieteitsbeleid voor gehandicapten, tegen eind 2010 willen zen bepaald percentage halen aan werkkrachten met een fysieke handicap. Gevolg, dit jaar maak je zonder handicap nauwelijks kans om daar een baan te vinden. Naar man vs vrouw. Eergisteren in onze (belgische) kranten: Belgische top bereid zich voor naar vrouwelijke leden. Vrouwen raken eindelijk aan de top, super. Enkel staat er ons ook een overcompensatie te wachten omdat bedrijven zo snel mogelijk vrouwen aan de top gaan willen( dit voor het verkrijgen van mediaaandacht) . Gevolg jonge mannen maken nu procentueel gezien minder kans om te top te halen dan vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie.

Ik durf zelfs zeggen dat ik blij ben deze post te vinden, het zijn dergelijke kleine boodschappen die de bewustheid vergroten binnen onze bevolking.
Laat de mening van de medemens dan nog maar eens beweren dat "computermensen" associaal zijn of sociaal achtergesteld.

mocht ik mezelf kunnen aboneren op je posts, je had er een abonnee bij.

Ik ben trouwens voor het eerst peetvader geworden tweetal maanden geleden en die dingen (baby's wel te verstaan) zijn vrouwenmagneten. Enkel is het wel vervelend iedere keer uit te leggen dat ik niet de vader ben. Ik ga binnenkort een t-shirt drukken denk ik.

Veel succes met je verbouwing.

Door Tweakers user Snowmiss, donderdag 18 maart 2010 13:53

Hier nog zo'n luie donder ;)


Die momenteel het huishouden probeert draaiend te houden terwijl er eentje bijna beter is en de ander net vandaag ziek is geworden.

Door Tweakers user MsD, donderdag 18 maart 2010 14:08

@mezstah: eigenlijk een foutje, één van haar racidaal feministische vriendinnen, OF haar moeder, heeft haar eens een abbo kado gegeven, en dat loopt gewoon door. Maar nee, mijn vrouw boeit het ook voor geen meter wie wat doet, als het maar gedaan wordt :-)
@Mental: waar de fuck heb je het over joh ? no offense, maar ik meen dat ik, zeker met de comments, mijn situatie een ietsje duidelijker heb gemaakt dan 'luiheid'.
@joindry: dank.
@snowmiss: ook CT, leuk !

Door Tweakers user ProperChaos, donderdag 18 maart 2010 20:10

Via een spermabank een zaadje gevonden, ding erin geknutseld, en zwanger.
Haha! Weer een geweldige blog! Keep up the good work! :)

Door Lothlorien67, donderdag 18 maart 2010 20:55

racidaal feministisch
Super!

Mooi stukje weer, vooral de stigmatisering bij het boodschappen doen vind ik opmerkelijk. (doch ironisch en grappig)

Ik moest er meteen aan denken dat een groot deel van de vrouwen zegt dat het huishouden al een baan op zich is en dat deze manier van een daginvulling dus zeker geen luiheid is. (Waarschijnlijk om te voorkomen dat de overheid zegt dat ze maar eens MOETEN werken.)

Vervolgens beschrijf je doodleuk dat vrouwen je als lui bestempelen als je alleen maar het huishouden doet.......

Door Tweakers user Tha_Butcha, vrijdag 19 maart 2010 00:28

Dagelijks merk ik dergelijke verschillen die gewoon klakkeloos aanvaard worden op plekken die van zichzelf beweren dat ze geen onderscheid meer maken tussen seksen
heb je een voorbeeld als socioloog zijnde?
Positieve discriminatie vind inderdaad ook plaats op dit moment, een soort van overcompensatie voor gedane schade. Dit al dan niet zo bedoeld.
Dus omdat het vroeger niet eerlijk was, gaan we het nu als compensatie maar weer toepassen, maar dan omgedraaid? Wat is daar in hemelsnaam goed aan? Dan ga je dus mannen van nu straffen voor fouten van mannen van vroeger en bevoordeel je vrouwen van nu, voor het benadeeld zijn van vrouwen vroeger.
Besides, als we dan toch bezig zijn met "overcompensatie" voor gedane schade weet ik er nog wel een paar *mompelt iets over kolonieen*.
Bvb: vrt (belgische nationale tv zender) hanteert speciaal diversieteitsbeleid voor gehandicapten, tegen eind 2010 willen zen bepaald percentage halen aan werkkrachten met een fysieke handicap. Gevolg, dit jaar maak je zonder handicap nauwelijks kans om daar een baan te vinden. Naar man vs vrouw.
Dat doen ze in zuid-afrika ook, heeft heel goed uitgepakt daar: not.
Eergisteren in onze (belgische) kranten: Belgische top bereid zich voor naar vrouwelijke leden. Vrouwen raken eindelijk aan de top, super. Enkel staat er ons ook een overcompensatie te wachten omdat bedrijven zo snel mogelijk vrouwen aan de top gaan willen( dit voor het verkrijgen van mediaaandacht) .
Dat slaat toch nergens op? Ik wil de beste persoon voor de baan, kan mij aan me reet roesten of die geel,groen of blauw is, man of vrouw of waar die ook vandaan komt. En daar heb ik recht op, aangezien dit zich meestal afspeelt in de (semi-)publieke sector.

Daarnaast loop je nu vrouwen enorm te beledigen, want je impliceert dat ze zonder voorkeursbehandeling het niet zouden redden, niet capabel genoeg zouden zijn. Dat is hetzelfde als dat je je kleine broertje laat meespelen voor spek en bonen, omdat het moet van je moeder.
Gevolg jonge mannen maken nu procentueel gezien minder kans om te top te halen dan vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie.
En hoef noemen we dat? Seksisme. En waar wilden we juist vanaf? Precies

Door Tweakers user mezstah, vrijdag 19 maart 2010 00:36

@MSD gelukkig kreeg al steoreotype gedachten :) Maar mooi opgelost ik ben ook een voorstander van dat de meest verdienende kostwinner is.
@Tha_Butcha no offence ik ben ook niet voor positieve discriminatie maar wat heeft de mannelijke top van het bedrijfsleven de laatste eeuwen laten zien behalve zakkenvullen. En als een Nina Brink dat doet valt iedereen over haar heen.

Door Tweakers user googletje, vrijdag 9 april 2010 07:50

Jouw blogs raken me keer op keer weer.

Ook dit is weer een heel triest maar mooi geschreven verhaal waar bijna de tranen over mijn wangen rollen, net als bij de begrafenis waar je over schreef.

Veel sterkte wederom

Reageren is niet meer mogelijk