even de cijfertjes

Door MsD op zondag 5 december 2010 00:35 - Reacties (9)
Categorie: blabla, Views: 4.881

Ik ben nu een klein poosje wat leuke verhaaltjes aan het posten.
Doe ik ook met erg veel plezier, en vind het helemaal leuk om op een tech-site zoals Tweakers zoveel overwegend leuke reacties to mogen ontvangen op mijn uitgesproken niet tech blogs.
Dat de Tweaker dus niet persé alleen maar tech/nerd/elektro/pc/kabeltjes/auto/mobieltjes georienteerd is vind ik uiterst bemoedigend. Dat er ook Tweakers zijn die er helemaal niets mee hebben vind ik nog veel fijner. Techie nerds (sorry hoor) zorgen voor de diepgang die soms keihard nodig is, die moet ik niet lastig vallen met zweefgelul praatjes over mij en mijn gevoelens of ervaringen. Zonde tijd.

Maar die enorme hoeveelheid anderen, die een enorme hoeveelheid reacties achterlaten, dat voelt fijn. Dank daarvoor.

Om even een klein inzicht te geven in wat ik veel noem, alles is relatief, niet waar, gooi ik eens wat getallen naar voren.
Statistieken vind ik leuk, maar heb helemaal geen zin in mooie berekeningen en profielanalyses, mogen jullie doen, zijn jullie geheid beter in.

Ik heb tot nu toe 13 blogs gemaakt met een beetje serieuzer ondertoon. Dit heeft mij een Staggering 35225 views opgevelerd. Nogmaals, dit vind ik voor een non-tech blog op een tech site erg veel views.
Mijn top in views was mijn relaas over De Klootzak, 4152 views op moment van schrijven, en dat vind ik een heleboel, dat er meer dan 4000 mensen zijn die iets van mij lezen (en een spijt dat ze hebben :-) ) streelt mijn ego enorm.

Deze 13 blogs leverden mij nog eens een 399 reacties op. Ik weet niet meer hoeveel ik heb verwijderd wegens kutreacties, maar meer dan 5 kan het niet geweest zijn, niet verkeerd, helemaal niet verkeerd.
Ook hier is De Klootzak hofleverancier met wel 67 reacties, en hiervan heb ik er zeker 1 verwijderd, dus eigenlijk 68 reacties. Veel. Erg veel. Dank u allen.

Ik weet dat er blogs zijn met veel meer views, maar ook een heleboel met veel minder. Ik weet dat Tweakers net 354686 geregistreerde gebruikers heeft, daarvan pak ik dus maar een heel erg klein stukje, maar ik vind de absolute aantallen zo leuk.


Mijn eerste post dateert van 10 maart 2010.

En omdat ik het echt niet kan laten pletter ik nog snel even de leesvoer links, sorry maar in mijn blog mag dat. Schaamteloos of trots ?

Here we go:

Lief
Black Sabbath
papa ?
begrafenis
de leuke begrafenis
emacipatie
rust
opa en oma
computerellende in 2 bedrijven
weertje
oma en opa
de klootzak
drukte

De laatste post (deze uitgezonderd) is van 30 november 2010.
Dus ruwweg 9 maanden, 13 posts, dat is dus, eh, iets meer dan 1 per maand.

De post waar ik eigenlijk het meest trots op ben is de eerste. Lief.
Niet omdat het de beste is, maar omdat ik hier een keuze maakte, dat ik niet over tech ga blaten, daar zijn andere Tweakers beter in, veel beter zelfs.

Ik krijg vaak de vraag of wat ik schrijf echt is of niet. Ja, het is echt gebeurd. Lang genoeg geleden om door de mangeling van het geheugen gehaald te zijn. Maar de meeste feiten en situaties zijn correct. Namen niet, die zijn veranderd, meestal.

Complimenten te over. Soms ook erg ontroerende reacties, soms lekker bot. Eigenlijk heel erg weinig echt negatieve reacties. Op mijn serieuze blogs, dan.
Wie kent nog de Trivia ?
Dat was ook leuk, en wie weet heb ik nog wel eens wat tijd over :-)

Eigenlijk moet ik zeggen dat het hele Tweakblog verhaal bij mij erg aanslaat. Ik vind het erg leuk, blijkbaar zijn er genoeg van jullie Tweakers die het ook leuk vinden.

Ik kan alleen maar zeggen, Dank jullie allemaal. Heel erg. En Alsjeblieft.
Oh en mijn vrouw is weer zwanger, dus ergens volgend jaar gaat er structureel minder geschreven worden. Maar het geeft ook wel inspiratie, we zullen zien.

Nogmaals, dank.

Volgende: leren opletten 10-'11 leren opletten
Volgende: drukte 11-'10 drukte

Reacties


Door Tweakers user 3DDude, zondag 5 december 2010 00:40

Je kan leuk schrijven, maar een blog over je andere blogs vind ik wat minder :P

Zelf had ik je Lief blog gelezen, misschien lees ik wel eens wat anders van je, wie weet niet, Trivia is niet mijn ding zie ik al :P

[Reactie gewijzigd op zondag 5 december 2010 00:46]


Door Tweakers user MsD, zondag 5 december 2010 00:42

sorry dan :-)

Door Tweakers user painkill, zondag 5 december 2010 01:38

Leuke verhaaltjes zijn altijd goed om te lezen hoor :)

Door Tweakers user Snowmiss, zondag 5 december 2010 08:00

Proficiat met de zwangerschap. Wat hebben we toch veel gemeen ;)

Door Tweakers user Phehistyr, zondag 5 december 2010 10:02

Keep up the good work. En denk maar niet dat alleen 'techie nerds' iets met diepgang kunnen schrijven, jouw diepgang is gewoon van een heel andere soort. :)

Door Tweakers user Mr. Dean, zondag 5 december 2010 14:04

Ik heb na het lezen van deze post nog even al je eerdere posts gelezen (ja allemaal), en ik blijf me erover verbazen hoe ongelooflijk mooi je schrijft.

Nu klinkt het misschien heel cru, maar maak weer eens wat mee zodat ik weer wat leesvoer heb! Keep up the good work!

Door Tweakers user StarlightVideos, zondag 5 december 2010 14:34

Vooral doorgaan met zulke goede blogposten als deze!

Wie weet trap je nog iemand van de troon zo net voor het eind van het jaar.

Door Tweakers user marcel87, zondag 5 december 2010 22:27

Goede blogs schrijf je altijd, ik heb ze bijna allemaal gelezen zonder dat ik in slaap viel :P Dat is nogal een verschil met andere niet-technische blogs. Ga zo door!

Enne, ook gefeliciteerd met de zwangerschap!

Door Tweakers user Ghost Dog, maandag 13 december 2010 01:51

Tussen alle droge tech-blogs zijn de boeiende en goed geschreven verhalen van jou inderdaad een verademing van tijd tot tijd. Ik heb ze dan ook stuk voor stuk helemaal gelezen, en sommige nog een keer.

Ga zo door, en gefeliciteerd met de aankomende kleine! :)

Reageren is niet meer mogelijk