duh...

Leuke trivia.05

Door MsD op vrijdag 12 maart 2010 21:41 - Reacties (25)
Categorie: Muziek, Views: 2.916

pff, tijd voor onzin. De TRIVIA is back !

Welke vrouw stond als eerste op het hoofdpodium van Monsters of Rock ?

Noem eens een film met muziek van Slayer. Volgens mij de eerste keer dat je Slayer in een film kon horen, en dus niet een wazig low budget vehikel, maar een echte Hollywood Flop. (maar dan NIET Less than Zero.) En wanneer was dat ?

Goed zo.

Biertje zijn te scoren op Elsrock, Ik ga later wel even na wie dat allemaal gaat zijn. en die krijgen een DM, of mail, whatever.

Bonus: Welke zanger/bassist van een College band is van Aziatisch-Amerikaanse afkomst, en heeft later als gitarist/toetsenist een ander bandje met alleen maar Aziatisch-Amerikanen ? Noem alles wat je weet.

Ik hoop dat ik niet te duidelijk ben. Gaat wel om bier per slot van rekening.

Black Sabbath

Door MsD op donderdag 11 maart 2010 12:23 - Reacties (13)
Categorie: Muziek, Views: 3.433

Waargebeurd, maar in enigzins vertroebelde omstandigheden. Dus het zou kunnen dat sommige dingetjes niet helemaal kloppen, of zelfs onjuist zijn. Maar zo herinner ik me de volgende episode:

Mijn jeugd is allesbehalve chronologisch verlopen. Ik deed dingen die je normaal op je 20e ofzo pas mag doen vanaf mijn 14e. En dingen die ik toen had moeten doen doe ik nu.
Gemiste kansen allom dus. Maar soms is dat zoals dingen gaan, en uteindelijk heb ik daar ook genoegen mee moeten nemen.

Ook mijn muziek is raar gelopen, Ik hing rond bij bandjes die ik pas later zou gaan waarderen. En de basis van veel muziek leerde ik pas later kennen. Led Zeppelin, de Stones, Pink Floyd, The Who en Neil Diamond (waarvoor ik nog steeds een hekel aan mijn moeder heb) zijn er bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn eerste herinnering is een liedje van de Stones. Dus daar kom ik nooit meer vanaf. Geeft niet.

Black Sabbath had ik wel eens gehoord, en vriendjes bralden wel eens wat over Ozzy, maar ik had helemaal geen tijd om me daar mee bezig te houden. Slayer kroop in mijn leven, en dat was ook leuk.

Totdat ik op een soort feestje kwam.

Een raar feestje, dat wel. Ik wist dat het een zuip en blow feest zou worden, daarom was ik er per slot van rekening ook. Beneden was het lekker druk, biertje hier, jointje daar, leuk.
In de keuken stond bier en spacecake. Dat was alles. Dus hap glop weg, de eerste plak. Uurtje wachten en Presto, heerlijk relaxed wegdoezelen bij het geroezemoes van iedereen, incoherente gesprekjes afkappen met vage opmerkingen, en af en toe een nieuw biertje erbij. Kortom, een heel geslaagd feestje.

Nu was er boven ook een feestje aan de gang, maar dat was niks relaxed, keiharde coke en speed. Dat moest wel fout gaan. Toen de eerste ambulance aan de deur kwam om een persoon af te voeren werd het nog afgedaan als een grapje, kan gebeuren en het was toch een watje.
De tweede ging met wat meer rumoer gepaard, na een flinke duikel van de trap, en een compleet verwilderde overdosis hielden de meeste mensen het voor gezien. Rustig aan druppelde het leeg. Boven was er niemand meer, die moesten maar elders feesten.

Beneden was er uiteindelijk een heel relaxed sfeertje ontstaan. De gebeurtenissen van de avond werden nog eens uitgebreid doorgenomen onder het genot van een plakje cake en nog een biertje, kaarsjes op tafel, muziekje aan. Het feestje kon weer doorgaan.

Het grote nadeel van mij en spacecake was de vreetkick. Maar er was niets in huis, behalve die cake. Damn. Maar ja, er moest gegeten worden, hoe dan ook. Drie dikke plakken later was mijn honger gestild. Nu de Dorst nog even lessen. Dus een tig biertjes later was MsD weer helemaal het ventje.

Wat mij niet was verteld, misschien een beetje naïef, was dat die cake naast riante hoeveelheden wiet en hasj ook volgepropt was met paddestoelen. Als ik dat had geweten denk ik niet dat ik er van had genomen, dat was toen echt not-done.

Een uurtje later zat ik aan een tafeltje heen en weer te wiegen. Eigenlijk was ik alleen de schommeling van het huis aan het corrigeren, maar dat mocht niemand weten, stel je voor dat iemand van het huis zou afvallen doordat ik even stopte met corrigeren.

Na een hele tijd had ik het huis stil gekregen, en wankelde ik naar de kamer. Slachtoffer als ik was liep ik langs de cake, Lekker !
In de gang stond bier, Heerlijk !

Iin de kamer gekomen zag ik niemand meer. Ik had gefaald, iedereen was van het huis gevallen, en verdronken. Zachtje kermend kroop ik naar een paar speakers die ik zag, B&W, dat was goed, die had ik ook, en mijn vader ook, dit was veilig.
Er was ook een kaarsje om me aan vast te houden. Dom.

Er verscheen een mooi aura om mijn verbrand handje, maar dat werd steeds feller en feller, en het begon te spreken. 'Je gaat dood als je nu gaat slapen, je gaat dood als je nu gaat slapen, je gaat doooood'

Ik schrok er niet van, ik vond het goed. Iedereen was al dood, laat mij ook maar gaan, en viel met mijn kop tegen de speakers aan.

Een plaatje lag op de pick-up, en het geluid zwol aan.
En kroop in mijn hoofd. En daar zou het blijven. Ik was bang, maar bereid te sterven.

Ik lachte erom. Hier was iemand aan het zingen wat ik was. En de muziek was mij.

Ik ging dood.


Uiteraard ging ik niet echt dood, maar er stierf wel iets in mij. Dat ik zo heftig had getript was niet fijn. Wat wel fijn was dat ik Black Sabbath heb leren kennen zoals ik vond dat het zou moeten.

Met de reünie van Black Sabbath ben ik dus ook gegaan zoals ik vond dat het moest.
Stomdronken. Ruzie met de security, naar buiten gesmeten, via de EHBO weer naar binnen, heel de zaal ondergekotst (letterlijk) en geen fuck meegemaakt van het concert der concerten (?) Maar kotsen terwijl Ozzy, Geezer, Bill en Tony Iron Man spelen blijft een supersensatie ! Geen seconde spijt.

Leuke trivia.04

Door MsD op dinsdag 9 maart 2010 22:31 - Reacties (19)
Categorie: Muziek, Views: 2.479

Er was ooit een muziekstroming genaamd Grunge.
Nu is er 1 band duidelijk als Vader van de Grunge aan te duiden.
Welke ?

En om door te gaan op dit thema. Welke Seriemoordenaar had als favoriete liedje Night Prowler, van AC/DC?

Het moge duidelijk zijn dat seriemoordenaars een fijne inspiratiebron zijn voor de Metalen. Uiteraard ga ik hier nog wel iets mee doen, veel te leuk.

Eerst maar even wat andere dingetjes doen, ik heb nog best een boel drukte aan mijn kop de komende tijd. Dus zal hier niet teveel aandacht aan mogen geven.
Krijg ik weer een boze vrouw, en verwaarloosde kindjes. Een leuke bron van inspiratie, maar niet wenselijk :-)

Leuke trivia.03

Door MsD op dinsdag 9 maart 2010 08:30 - Reacties (16)
Categorie: Muziek, Views: 2.628

Ergens begin jaren 90 (1990. dus.) was er van de VPRO een documentaire over de stand van zaken in de Nederlandse muziek. Een erg leuk overzicht van alle stromingen en soorten muziek die Nederland toen voortbracht. Destijds was de VPRO natuurlijk een grootheid in de muziekwereld.
Maar hoe heette dit programma ? ( echt ik weet het ook niet meer, ik weet wel het liedje bij dat programma: Nederland, O Nederland, klein klein koud kolereland )

Er was daar dus ook een stukje over de Metal, en toen waren er eigenlijk maar twee bands die internationaal wat voorstelden. Gorefest en Pestilence. De zanger van Pestilence, Martin van Drunen (ook bassist) had voor hun plaatje Consuming Impulse het geweldige idee opgevat om voor de cover van de plaat zijn gezicht te nemen waar honderden spinnen overheen zouden kruipen. Dit ging niet door omdat het niet mocht, van Wie niet ?

DM, mail of liefst hieronder de reacties.

Pestilence.
Natuurlijk een beuk van een band, met een Echte Metal Reputatie, ruwe bolsters, ruwere pit. Van die knullen die je niet in het donker wilt tegenkomen. Je weet wel.
Ergens ooit gaven ze een concert waar ik was om een beetje barwerk et al te doen, komt er een gozer op me af met een kop onder het bloed. Was hij tijdens het stagediven ietsje verkeerd terecht gekomen, en nee het deed geen pijn, maar ik vond het toch wel slim om even langs het ziekenhuis te gaan. Een stuk of wat hechtingen later konden we weer naar het concert. Biertje erbij, en Feesten maar.
Komt die knul echt een kwartiertje later weer bij me.
Weer een foutje met stagediven, arm gebroken :-)

Wij weer naar het ziekenhuis, deze keer met een hele boze vriendin erbij, die vond hem maar een sukkel en dat hij niet zo stoer moest doen, en zeker de volgende keer minder moest drinken. Het enige antwoord kwam er een beetje op neer dat als hij niet zoeveel had gedronken dat het dan pijn zou doen. Maar dan in een dronken geraaskal, zijn vriendin was in ieder geval blij dat ik er bij was.

Alwel, een uurtje later kom ik bij die jongens van Pestilence de schade opmaken, en even een t-shirt voor onze brokkenpiloot regelen.

En hun eerste reactie was iets van:
Oh jeetje, dat is helemaal niet goed, gaat het een beetje ? en zijn vriendin dan, en waar is hij nu ? kunnen we nog iets doen ?
Hemeltje (!!) (ja echt, 'hemeltje' )

Hops, weg die-hard beuk-ze-verrot reputatie.

En daarom hou ik van Metal.

Leuke trivia.02

Door MsD op maandag 8 maart 2010 07:30 - Reacties (7)
Categorie: Muziek, Views: 2.445

En toen kwam de heer Vai in mijn leven en was ik idolaat van zijn gitaargeklooi. En terecht, die man wist hoe het moest.
En dus ga je een paar keer kijken naar die gozer, en kom je erachter dat hij inderdaad wel een riedeltje kan spelen :-) Maar ook een ongelofelijke klootzak is.
Sorry, zelfingenomen klootzak. Niet ongelofelijke.

Maar goed, zijn muziek blijft iets magisch hebben, vind ik.

Maar waar het mij nu om gaat:
Er was eens een plaatje van Vai, die ene met Bozzio erop.. en daar zingt iemand. Heel erg mooi...
En die Knul (18/19 jaar) ging toen later met wat vriendjes het heftigste nummer aller tijden maken. Niet helemaal natuurlijk, maar het komt een eind. Zelfs op MTV geweest !
welk nummer ? (en bandje, dus..)

Maar hij deed nog meer ! samen met de mede-oprichter/toetsenist van een andere band, deed hij ook nog wat gitaarwerk. Modus Operandi heet een van die liedjes...
Hoe heet die andere band (en dus NIET Frontline Assembly...)

Nou deed die Gitarist, van die andere band dus.., ook nog wat andere projecten. Brujeria is er een van. Maar hij heeft ook met een Berlijns Bandje iets gedaan.
Hoe heet dit bandje ? en welk nummer ???

Boel biertjes te winnen ! lekker !

DM, mail of liefst hieronder.


Vai. Ooit in een provinciestadje gaf hij een concert. Een vriend van mij, helemaal gitaargek had een Jem777 gekocht (vai's gitaar, dus.) die hij eigenlijk wel gesigneerd wou hebben. Nou koste dat ding toen iets van 2000+ guldens, vind ik een boel geld. En ongeveer de helft daarvan gaat rechtstreeks de zak van Vai in...(ja, echt.)
Dus... Wij staan na afloop bij de uitgang, slepen even alle handtekeningen van alle andere boys binnen, maken een paar rare foto's, blabla.
Maar geen Vai. Na een uurtje in de regen geen Vai. En de bandleden waren al drie keer terug geweest om Vai even te roepen. Geen Vai. Nat en koud, drie uur later, Vai.
Vroem......
Na een boos woord van een bandlid krabbelt hij snel een kriebel op een Heule dure gitaar en verdwijnt.
En op het podium was hij zooooo aardig.
Laatste keer fanboy-ism voor mij.

Maar goed, dit dus geheel terzijde.

Volgende keer de VPRO ???

EDIT: ik heb weer wat antwoorden bij elkaar geklust. Ik mag ook deze keer de biertjes zelf houden. Ik denk dat ik erg gezellig ga worden bij het eerste het beste feestje :-)
Deel 3 is in de maak.